Dacă ştii o personalitate care ne înalţă,

 
h1__quotes.png
Poză

În _Quotes

Dan Mircea Enescu

Autor: Andreea Fornea

Dan Mircea Enescu s-a nascut in Bucuresti, la data de 20 august 1952.

A absolvit studiile liceale in Bucuresti si a urmat cursurile Facultatii de Pediatrie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, in perioada 1971-1977.

Este Medic primar in specialitatea Chirurgie Plastica – Microchirurgie Reconstructiva, sef Sectie la Clinica de Chirurgie Plastica- Microchirurgie Reconstructiva si Arsuri a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti (din anul 1988).
A promovat toate etapele de formare profesionala prin concurs. Doctor in stiinte medicale din anul 1996, titlu obtinut in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, cu lucrarea „Caracteristicile arsurilor la copilul 0-4 ani”, coordonata de prof. Agrippa Ionescu.

Din anul 1998 este cadru didactic al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, devenind apoi conferentiar, iar din anul 2003 profesor, sef baza clinica, sef catedra.
A urmat specializarea Chirurgie Plastica in Bucuresti, in cadrul Clinicii conduse de prof. Agrippa Ionescu, in perioada 1983- 1986; din anul 1988 si-a desfasurat activitatea profesionala in cadrul sectiei de profil de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.

Premii pentru contributii stiintifice:

– Biomateriale pe baza de elastomer termoplastic si colagen, brevet nr. C1510\1998 (Dan Enescu-coautor)- Medalia de Argint la Salonul Mondial de Inventica, Cercetare,si Inovare industriala, Bruxelles,1999.
– Diploma de excelenta – ASM si MEC- pentru participarea la expozitia “Conceput in Romania”-CRONO 2002.,premiul III in 2003, Diploma de Excelenta in 2004.
– Asociatia Jurnalistilor din domeniul medical- premiul de excelenta pentru cel mai bun specialist- decembrie 2002.
– Premiul de Excelenta Medic.Ro (sectiunea Chirurgie Plastica)- Decembrie 2005
– Top- medici – 2005,2006 (nominalizat la sectiunea Ch.Plastica).
– Outstanding Professional Awardfor Dedicated Achievements in the Field of Reconstructive Plastic Surgery- ABI-USA,2001
O opinie

Scrie-ţi opinia

E-mail-ul tău este confidenţial.
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 *
 *
 *