Dacă ştii o personalitate care ne înalţă,

 
h1__quotes.png
Poză

În _Quotes

Denis Buican

Autor: Mihai Velcescu

Prof. univ. dr. Denis Buican, unul dintre cei mai prestigiosi geneticieni şi evoluţionişti ai lumii, s-a născut la data de 21 decembrie 1934 în Bucureşti.

Pasionat de ştiinţa experimentală încă din anii studenţiei, Denis Buican a revolutionat biologia contemporană prin elaborarea teoriei sinergice a evolutiei şi biognoseologiei, o nouă teorie a cunoaşterii.

Este deschizător de drumuri pentru domeniul radiogeneticii în România, primul său studio având ca temă influenţa electricităţii asupra plantelor.

Buican este inginer agronom, doctor în genetică, cercetător ştiinţific şi cadru didactic universitar. Omul de ştiinţă se stabileşte la Paris din anul 1969, şi obţine cetăţenia franceză trei ani mai târziu.

În anul 1983, Buican publică “Istoria geneticii şi evoluţionismului în Franţa”, lucrare ce reprezintă o premieră absolută în materie de istorie veritabilă a acestei ştiinţe.

Românul a ocupat, între anii 1983-2003, funcţia de profesor de istorie a ştiinţelor la Universitatea Paris X-Nanterre.

În portofoliul scriitoricesc al lui Denis Buican se găsesc peste 25 de lucrări de epistemologie şi istoria ştiinţelor, mai bine de cinci lucrări de eseuri şi tot atâtea volume de literatură şi poezie.

La jumătatea anului 2008, somitatea de origine română a susţinut o conferinţă la Bucureşti, pe tema evoluţiei şi selecţiei multipolare a valorilor culturale.
O opinie

Scrie-ţi opinia

E-mail-ul tău este confidenţial.
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 *
 *
 *