Dacă ştii o personalitate care ne înalţă,

 
h1__quotes.png
Poză

În _Quotes

Dinu C. Giurescu

Autor: Andra Fornea

Dinu C. Giurescu (n. 15 februarie 1927, Bucureşti) este un istoric român, fiu al cunoscutului istoric Constantin C. Giurescu. A colaborat cu tatăl său la scrierea lucrării Istoria românilor.

Biografie

Fiul lui Constantin C. Giurescu [n. 1901 Focşani – d. 1977] şi nepotul lui Constantin Giurescu [n. 1875 Chiojdu, jud. Buzău – d. 1918]. Licenţiat al Facultăţii de Istorie, Universitatea Bucureşti, 1950. În anul 1968 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în istorie. Profesor la Universitatea de Artă, Secţia Istoria şi Teoria Artei-Muzeografie [1968-1987). Preşedinte al părţii române în Comisia româno-bulgară de istorie [1979-1985 şi din 1991, în continuare]. Profesor universitar Universitatea Bucureşti, Facultatea de Istorie [1990-1997]. Este membru al Academiei Române din 2002 (membru corespondent din 1990). Membru în Consiliul Ştiinţific al Institutului Revoluţiei Române.

Lucrări publicate

Dinu C. Giurescu este autorul mai multor lucrări de istorie, dintre care menţionăm următoarele:

 • “Istoria ilustrată a românilor” (1981);
 • “Guvernarea Nicolae Rădescu” (1996);
 • “Imposibila încercare. Greva regală, 1945” (1999);
 • “România în al doilea război mondial” (1999);
 • “Cade Cortina de Fier -România 1947” (2002) etc.O opinie

 1. Fishi a scris pe data de 16 Oct 2014

  Alteta sa a fost la locul cuvenit.Romania este tara de bantisa a Majestatii Sale, de unde a fost izgonit ,nu de popor,de ,,aliatii rusi.,,BINE AI VENIT ACASA MAJESTATE LA POPORUL TAU!

 2. Tebogo a scris pe data de 21 Nov 2015

  Lacrimi de isterie?? Nu stiu sigur cum arata. Urlete, da.Lacrimile ddveoesc suferinta, exterioara sau interioara. Si isteria copilului poate fi un mijloc de a-si exterioriza lipsa cand lacrimile nu-l ajuta.Nu asta era important. M-am legat de doua lucruri: unul e graba cu care sfintii dintre noi se debaraseaza cat mai repede de cei necurati din diverse motive principalul fiind frica de contaminare, al doilea e diferenta nu chiar inexplicabila cu care este tratata caderea unuia dintre coreligionari in tari mai civilizate (vezi comentariile la clipul de pe youtube) si cea de prin zona noastra.Daca nu ne pasa de porunca sa nu judecam (oameni nu fapte) pentru ca suntem crestini s-a facem macar din respect uman pentru aproapele.Anyway, pentru cei care arunca si acum ca si spartanii pe handicapati de pe stanca ca sa ramana doar cei perfecti, buni de bataie, un text-doua din Carte poate fi ignorat. Sau adaptat.Daca subiectul propus se vrea un indemn la nu faceti ca el la mine a avut efect invers : de cate ori cadeti sunteti fericiti daca aveti puterea sa va ridicati ca el.Pentru cei care nu cad : sanatate, dar nu traim pe aceeasi planeta.

Scrie-ţi opinia

E-mail-ul tău este confidenţial.
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 *
 *
 *