Dacă ştii o personalitate care ne înalţă,

 
h1__quotes.png
Poză

În _Quotes

Ivan Patzaichin

Autor: Gabriel Banica

Ivan Patzaichin, nascut pe 26 noiembrie 1949, in judetul Tulcea, este un canoist român cu origini lipovene, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984 şi triplu laureat cu argint.

A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport în 1975şi a devenit membru al Clubului Sportiv Dinamo din Bucureşti.

A câştigat peste 25 de titluri de campion naţional, a fost multiplu campion balcanic, medaliat la aproape toate regatele internaţionale la care a participat. Dar cele mai mari izbânzi le-a obţinut la Jocurile Olimpice, unde a cucerit patru medalii olimpice de aur şi 3 de argint, fiind după Nadia Comăneci cel mai încununat sportiv olimpic al ţării noastre, şi s-a situat de trei ori pe locul al doilea. Palmaresul său mai însumează alte 23 de medalii obţinute la Campionatele Mondiale şi europene, dintre care 9 de aur, 4 de argint si 10 de bronz.
O opinie

  1. Cosmin a scris pe data de 21 Nov 2015

    E adevarat si staita King’s Cross St. Pancras este nod important in transportul londonez. Eu sunt mandra si as vrea sa merg acolo si sa strig in gura mare ca sunt romanca. Englezii iubesc romanii ca Nadia si cam atat pentru ca, din pacate, ce au facut aici 5 prosti, nu repara 10 destepti.

Scrie-ţi opinia

E-mail-ul tău este confidenţial.
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 *
 *
 *