Dacă ştii o personalitate care ne înalţă,

 
h1__quotes.png
Poză

În _Quotes

Mihai Ruşeţel

Autor: Mihai Velcescu

Mihai Ruşeţel este inventatorul primului motor cu apă, şi are dimensiunile unui motor de Dacie. Botezat „Motorul Ruşeţel”, acesta foloseşte drept combustibil doar apă, sursa de energie iniţială fiind o banală baterie de masină. De câţiva ani buni, inventatorul se zbate să atragă fonduri europene pentru a-şi patenta proiectul, dar, din păcate, fără efecte notabile.

Motorul cu apă s-a născut în 1980 şi a fost brevetat în 2001.

Ruşeşel solicită 50 milioane euro pentru un proiect revolutionar, prin intermediul Bursei Române de Mărfuri, instituţie care a şi organizat, în premieră pentru un inventator român, o licitaţie internaţională pentru vânzarea brevetului. După patru runde niciun investitor nu s-a arătat interesat de această invenţie.

Între timp, însă, japonezii au lansat pe piaţa locală primul prototip auto care funcţionează cu… apă. H2O poate circula alimentată cu orice tip de apă (de la apa de ploaie până la cea de la chiuvetă), poate atinge o viteză maximă de 80 km/h, şi este capabilă să parcurgă cu un singur litru de combustibil circa 100 de kilometri…
O opinie