Dacă ştii o personalitate care ne înalţă,

 
h1__quotes.png
Poză

În _Quotes

Palatul Parlamentului

Autor: Gabriel Banica

Palatul Parlamentului din Bucureşti, România (cunoscut sub numele de Casa Poporului înainte de revoluţie), măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălţime, şi 92 m sub pământ. Are 12 nivele la suprafaţă şi alte 8 subterane.

Clădirea Palatului Parlamentului se află situată în partea centrală a Bucureştiului (în sectorul 5), pe locul care astăzi se cheamă Dealul Arsenalului, încadrat de strada Izvor la vest şi nord-vest, Bulevardul Naţiunile Unite spre nord, Bulevardul Libertăţii la est şi Calea 13 Septembrie la sud. Aceasta se află la 10 minute distantă de Piaţa Unirii şi 20 de minute de Gara de Nord (cu autobuzul 123). Dealul pe care se află astăzi Palatul Parlamentului este în general o creaţie a naturii, având o înălţime iniţială de 18 m, dar partea dinspre Bulevardul Libertăţii este înălţată în mod artificial.

Construirea Palatului Parlamentului a început în anul 1983, ceremonia aşezării pietrei fundamentale având loc la data de 25 iunie 1984.

Clădirea are o suprafaţă desfăşurată de 330.000 m², înscriindu-se în “Cartea Recordurilor” la capitolul “Clădiri Administrative”, pe locul 2 în lume după clădirea Pentagonului, iar din punct de vedere al volumului, cu cei 2.550.000 m³ ai săi, pe locul 3 în lume, după clădirea de asamblare a rachetelor spaţiale de la Cape Canaveral din Florida şi după piramida lui Quetzalcoatl din Mexic. Pentru comparaţie se poate menţiona că această clădire depăşeşte cu 2% volumul piramidei lui Keops din Egipt.

“Cât de lung este drumul parcurs de România în 4 ani, de la prima vizită pe care am făcut-o aici, în februarie 1990! Aţi reuşit chiar să îmblânziţi acest enorm palat, un palat al megalomanului, dar, de asemenea, o capodoperă a românilor.”  Catherine Lalumiere
O opinie

  1. Djaralah a scris pe data de 15 Oct 2014

    Nu inteleg de ce puntei asa mare accent pe chitara, cand instrumentistii din fanfarele bisericilor sunt incomparabil mai multi decat cei care canta la chitara. Pe langa faptul ca ati avea un numar mult mai mare de cursanti, ar creste si nivelul de pregatire muzicala din biserici prin participarea mai multor persoane la curs. La pian, orga, chitara canta o singura persoana, pe cand intr-o fanfara au de lucru mai multe persoane. La Emanuel se ocupa de fanfara fratele Frunzau, si cred ca s-ar putea profita de el si aici.Astept un raspuns care sa ma incurajeze, atat pe mine, cat si pe ceilalti iubitori de fanfara.Multumesc.

Scrie-ţi opinia

E-mail-ul tău este confidenţial.
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 *
 *
 *