Dacă ştii o personalitate care ne înalţă,

 
h1__quotes.png
Poză

În _Quotes

Raluca Marin-Perianu

Autor: Mihai Velcescu

Raluca Marin-Perianu este absolventă a Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti şi a studiilor doctorale la Universitatea Twente din Olanda.

Românca, în prezent cercetător post-doctoral în departamentul Pervasive Systems din cadrul Universităţii Twente şi co-fondator al companiei Inertia Technology, a câştigat premiul Christiaan Huygens 2009, decernat în fiecare an pentru cea mai bună teză de doctorat din Olanda în domeniul ştiinţific. Lucrarea, intitulată “Wireless Sensor Networks in Motion”, aduce o contribuţie semnificativă în dezvoltarea tehnologiei informaţiei şi telecomunicaţiilor.

Premiul constă într-un cec de 10.000 de euro şi va fi înmânat de însuşi
ministrul olandez al Educaţiei, Ronald Plasterk, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe data de 7 octombrie 2009 în Voorburg, Olanda.

Evenimentul beneficiază de sponsori de renume ca IBM, Agenţia Spaţială Europeană, De Nederlandsche Bank, ING, Universitatea Utrecht şi TNO.

Distincţia primită de către Raluca este cu atât mai importantă cu cât cel care poartă numele trofeului, Christiaan Huygens, a fost unul dintre cei mai importanţi savanţi olandezi, fizician, matematician şi astronom. Printre altele, Huygens a elaborat teoria ondulatorie a luminii, a formulat ecuaţiile forţei centrifuge şi a ciocnirii elastice şi a descoperit satelitul Titan (cel mai mare satelit al planetei Saturn).

Tot Raluca Marin Perianu va concura cu alţi doi cercetători olandezi pentru premiul Simon Stevin Gezel, acordat de Fundaţia Tehnologică STW, în data de 8 octombrie 2009.
O opinie

Scrie-ţi opinia

E-mail-ul tău este confidenţial.
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 *
 *
 *