Dacă ştii o personalitate care ne înalţă,

 
h1__quotes.png
Poză

În _Quotes

Saviana Stănescu

Autor: Mihai Velcescu

Saviana Stănescu, unul dintre cei mai proeminenţi dramaturgi români din Statele Unite, s-a născut în localitatea Curtea de Arges. Copilăreşte în casa în care a locuit Urmuz, scriitor român de avangardă.

Saviana ajunge peste Ocean, la New York, cu o Bursă Fulbright, cu puţin timp înainte de atentatele din 11 septembrie 2001. Astfel, se înscrie la cursurile de Master în Arte în Performance Studies la Universitatea din New York, urmat de un Master în Arte Fine în Dramatic Writing, NYU’s Tisch School of the Arts.

Printre piesele de teatru care îi poartă semnătura amintim: “Lenin’s Shoe”, “Waxing West” şi “Aliens with Extraordinary Skills”. Nu trece zi fără ca Saviana Stănescu să nu primească oferte de colaborare din partea instituţiilor teatrale SUA, Mexic, Suedia, dar nu… din România.

Creaţia sa este influenţată de scriiturile lui Eugen Ionesco, dar şi de romancierii de limbă engleză D.H. Lawrence sau Henry James, precum şi de dramaturgii americani Arthur Miller, Tennessee Williams, Eugene O’Neill.

În acest moment, românca este cadru didactic la New York University.
O opinie

Scrie-ţi opinia

E-mail-ul tău este confidenţial.
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 *
 *
 *