Dacă ştii o personalitate care ne înalţă,

 
h1__quotes.png
Poză

Sfinxul din Munții Bucegi este un megalit antropomorf situat la 2.216 m altitudine. Originea numelui Sfinxului este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu asemănărea Sfinxului Egiptean, formarea lui fiind datorată eroziunii eoliene (vântului). Format dintr-ul bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi intr-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi măsoara 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.

Din punct de vedere istoric și chiar mistic, Sfinxul este reprezentarea unei divinități supreme din timpuri pelasge. Aspectul său omenesc este asociat cu o expresie de suveranitate și putere, acest lucru fiind evidențiat prin fața proporționată, buze severe si bărbia voluntară. Pelasgii au fost anteriori grecilor, triburile lor au fost răspândite mai ales în zona Mării Egee. Mulți istorici merg până acolo încât spun că Marele Sfinx de la Giza, Egipt, este o copie a celui de pe platforma Bucegilor. Acest lucru se bazează pe niște asemănări care sunt mai mult sau mai puțin întâmplătoare, cum ar fi faptul ca Sfinxul din Bucegi are aceeași înăltime cu cel egiptean, de la Gizeh.

Asemănarea sa cu un Sfinx (dacă este privit din anumite unghiuri, marcate în jurul său), cât și legendele si istoria locului, au făcut ca această formațiune geologică să devină o atracție turistică importantă.

 
O opinie

  1. Edjane a scris pe data de 15 Oct 2014

    Buna ziua,Ma vad nevoita sa scriu ctvaea randuri despre acest concurs care intr-un fel sa reflecte realitatea traita de mine! Nu am experienta in organizare (insa cunosc ctvaea persoane chiar talentate) insa am ceva experienta in participari: mereu exista parti bune si parti rele: Partea buna a lucrurilor este ca in sfarsit cineva a avut curajul sa organizeze un concurs de schi-alpinism adevarat, ca noi am avut buna intentie de a participa tocmai din acest motiv(nu pentru bani cum s-a mai auzit), ca ne-am descurcat chiar si in conditii de vreme rea ( fie vorba intre noi ne-am cam obisnuit cu mers pe plat si urcari pe partie, uitand de fapt ce este cu adevarat schi-alpinismul), ca a fost zapada arhisuficienta cat sa parcurgi intreg traseul pe schiuri(mai putin iesirea la Omu care necesita mers pe bocanc) si deci nu era adevarat ceea ce se scria in postari , ca ne-am imprietenit cu noi oameni, ca ne-am mai dat seama de cine ce este ca am mai vazut ce capacitati exista in om si cat de ciudat se manifesta oamenii (nu toti) cand sunt intr-o situatie deosebita!Partea rea- vremea deosebit de rea, lipsa de experienta din greu ( ma refer la mine), situatii care puteau fi prevazute , insa aici se poate invata In rest toate bune, venim si la alte editii! Acestea sunt pareri personale si nu vreau sa se simta nimeni lezat! Este doar ceea ce am simtit vis-a-vis de acest concurs!

  2. Xiao a scris pe data de 21 Nov 2015

    Multumim Andreea,Oricum ai fost la inaltime. Esti cam aabitiomsa recunosc, dar ti-a prins bine. Stim ca nu a fost o organizare perfecta, dar speram ca pe viitor sa facem lucrurile mai bine. Am si notat ce trebuie imbunatatit. In rest , speram ca acest concurs sa fie binevenit pt toti iubitorii de schi de tura din RomaniaMultumim pt vorbele frumoase.Geo Badea

Scrie-ţi opinia

E-mail-ul tău este confidenţial.
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 *
 *
 *