Dacă ştii o personalitate care ne înalţă,

 
h1__quotes.png
Poză

În _Quotes

Andrei Roşu

Autor: Andreea Fornea

Andrei Roşu este primul român care a terminat un ultratriatlon – “Double Iron”. Cursa a presupus 7,6 kilometri de înot, 360 de kilimetri pe bicicletă şi 84 de kilometri alergare. Braşoveanul a obţinut locul 22 la cursa din martie din America.

„Am terminat concursul şi m-am încadrat în termenul limită de 36 de ore! Timp final: 35 ore, 8 minute şi 50 de secunde. M-am clasat pe locul 18 (din 31) la masculin, locul 22 (din 38) la general. Rata de abandon a concursului (la masculin) a fost de 33 %. Sunt viu, sănătos şi (culmea!) pot să merg pe picioarele mele”, spunea Andrei Rosu.

Pentru a fi primit la Double Iron, a trebuit sa faca dovada terminarii unui Ironman, iar inainte de acesta a ales si un Half Ironman (Ironman 70.3), pentru a se obisnui cu atmosfera acestui tip de concursuri si sa testeze echipamentul.

A ales Ironman 70.3 Mallorca care s-a desfarusat in data de 12 mai 2012 (1.9 km inot, 90 de km bicicleta si 21.1 km de alergare). Proba de inot a avut loc in mare, ceea ce a insemnat o noua ‘provocare’ pentru el.

Andrei a terminat cursa in 07h 11m 48s.

 

A urmat Ironman Tara Galilor din data de 16 septembrie 2012 care s-a desfasurat pe distanta standard acestui tip de competitie (3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km si 195m alergare). In afara faptului ca proba de inot se desfasura in apele reci ale Atlanticului, traseul de bicicleta are aproape 2400 de metri diferenta de nivel pozitiva, iar cel de alergare 600.

A terminat cursa in 15h 25m 31s.

 

A intrat şi în cartea Recordurilor anul trecut după care a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente. În ultimii trei ani,  Andrei Roşu a alergat la maratonul Australiei, la Eurasia Marathon, Antarctica Ice Marathon, Maratonul Sahara, Everest Marathon, dar şi în curse din Noua Zeelandă şi Brazilia. Braşoveanul a mai apărut în Guiness Book, în 2010, după ce a fost primul care a bătut tobele la Polul Nord, unde a alergat în primul maraton din viaţa sa. Andrei a reuşit să parcurgă cele 14 curse pe cele 7 continente în 582 de zile, faţă de 730, cât punea condiţie Cartea Recordurilor.

Cand a fost intrebat ce l-a motivat sa se apuce de sport, Andrei Rosu a raspuns “Fiind proaspat tatic, am fost foarte motivat sa devin un model pentru fiul meu, Alex. Mi-a fost suficient de clar ca fiul meu nu va fi o persoana activa daca eu voi continua sa stau pe canapea, sa beau bere si sa ma uit la TV; ca nu va manca (si nu va fi) sanatos daca eu ma voi indopa cu junk food; ca nu va avea relatii de calitate daca nu incep sa actionez si in directia asta.”

Economist de profesie, Andrei este implicat activ în numeroase campanii sociale, inclusiv de strângere de fonduri, pentru fundaţii caritabile.

 

 

 

 

Cele 7 maratoane (42 de kilometri):

Australian Outback Marathon (Australia)

Eurasia Marathon (Europa)

Maraton Costa del Pacifico (America de Sud)

Antarctic Ice Marathon (Antarctica)

Sahara Marathon (Africa)

Everest Marathon (Asia)

Mayor’s Marathon Alaska (America de Nord)

 

Cele 7 ultramaratoane:

Antarctic Ice 100 km (Antarctica)

Eco-Trail de Paris 80 km (Europa)

Dead Sea Ultra 50 km (Asia)

Two Oceans Mutual Ultra 56 km (Africa)

Creemore Vertical Challenge 50 km (America de Nord)

Bedrock 52 km (Australia)

Supermaratona Cidade do Rio Grande 50 km (America de Sud)
O opinie

Scrie-ţi opinia

E-mail-ul tău este confidenţial.
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 *
 *
 *