Dacă ştii o personalitate care ne înalţă,

 
h1_diaspora.png separator

Cele mai noi
evenimente

 

Proiectul muzical „TOȚI K1 – ÎMPREUNĂ ÎNVINGEM MEREU”

Proiectul muzical „TOȚI K1 – ÎMPREUNĂ ÎNVINGEM MEREU” se constituie într-un mesaj de solidaritate, transmis tuturor românilor de unii dintre cei mai îndrăgiți artiști din România, un omagiu adus iubirii și credinței, în aceste vremuri în care doar împreună putem învinge fiecare obstacol: „s-ascultăm vocea inimii, să-nvățăm să iubim oamenii și la greu // să fim împreună, să ne ținem de mână // să-nvingem mereu”

Proiectul Toți K1  reunește artiști care s-au implicat pro bono, din dragoste pentru oameni și pentru muzică: Gheorghe Zamfir, Paula Seling, Nicolae Furdui Iancu, Proiect K1, Iuliana Tudor, Fidas, Steve Ant, Daniel Lazăr, Ștefan Doniga, Diacon Vlad Roșu, Sorin Francu, Vlad Rădescu, Daniel Jinga, Orchestra Metropolitană București alături de Corul Accoustic.

Gheorghe Zamfir, Daniel Alexandrescu, Radu Fornea și Mircea Presel semnează muzica acestui proiect, care conține fragmente din imnul non-liturgic adresat Maicii Domnului „Agni Parthene”, compus de Sf. Nectarie din Eghina în secolul al-XIX-lea. Textul este scris de: Radu Fornea, Mircea Presel, Daniel Alexandrescu, Răzvan Ștefaniu, Sorin Francu.


K1 – Balade din Carpati turneu

Sub titulatura “Balade din Carpati“, s-a desfășurat turneul formatiei K1 si al sopranei Felicia Filip pe cuprinsul a 4 tari (Austria, Germania, Belgia, Italia) si a 11 orase, pe durata a 30 zile, avand 12 concerte sustinute in fata a zeci de mii de spectatori.  Impresiile primite au fost extrem de pozitive, amintim aici cuvintele comisarului european Leonard Orban:  “Balade din Carpati este o initiativa excelenta, o demonstratie foarte buna cum diversitatea culturala poate sa ne imbogateasca viata noastra, a tuturor. Cred ca prin acest tip de eveniment, cultura romaneasca imbogateste diversitatea culturala din Uniunea Europeana.”

Ulrich Maly, prefectul regiunii Nurnberg spunea: “Ne bucuram ca aveti o sarbatoare asa frumoasa la care participa atata lume. Balade din Carpati este un spectacol de care ne vom aminti mult timp”

Marc Decoussemaeker, viceprimar De Panne, Belgia a concluzionat: “Din partea locuitorilor din De Panne va multumesc pentru acest fantastic grup. Este un show magnific, artistii sunt minunati si sper sa ii revedem curand”

In urma acestui succes rasunator Balade din Carpati a devenit un simbol al culturii romanesti reusind sa aduca muzica medievala romaneasca la cunostiinta intregii Europe. Felicia Filip si K1 au fost ambasadorii care au promovat spiritul romanesc prin arta. Este vorba despre o poveste intr-un concert de peste o ora si jumatate cu intermezzouri in care este prezentat firul narativ. Alaturi de ei evolueaza Cornelia Tihon care la 20 ani canta la 20 instrumente si  Catalin Popa care este deasemenea un violonist de exceptie. Partea instrumentala este asigurata de 5 instrumentisti virtuosi care redau fidel atmosfera medievala a unei muzici ce transcede bariera timpului. In decursul unei ore si jumatate muzica nu mai are bariere si sufletul romanesc este inteles de toata lumea. O imbinare perfecta intre clasic si modern special creata spre a spune o poveste universala, si totusi unica ce ne defineste, ne reprezinta si in esenta, poate fi a fiecaruia dintre noi.