Dacă ştii o personalitate care ne înalţă,

 
h1__quotes.png
Poză

În _Quotes

Radu Georgescu

Autor: Andreea Fornea

Radu Georgescu, născut pe 10 ianuarie 1968, București, este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori de pe piața de IT din România,

A inceput antreprenoriatul in ultimul an de facultate (1992) cand a “negociat” cu profesorul Stancescu de la TCM vanzarea proiectului sau de diploma – o biblioteca de organe de masini pe platforma CAD (Computer Aided Design).

In 1992 a infiintat prima firma GECAD, iar in anul 1994 au dezvoltat antivirusul RAV. In 2003 aveau peste 150 de distribuitori in 60 de tari si, in acelasi an, tehnologia a atras privirea celor de la Microsoft cu care a si negociat vanzarea RAV.

A pastrat compania si echipa de management, dupa ce fiecare dintre ei a refuzat o super-pozitie la Microsoft.

In 2004 s-a nascut Grupul GECAD care incorpora pe atunci 5 firme. Au inceput sa dezvolte 3 noi softuri: un server de email – Axigen, o platforma de plati online – ePayment, o platforma ESD (Electronic Software Distribution) – Avangate si o solutie de securitate (non-antivirus) –Sentinet.

In 2010 ePayment a fost achizitionata de Allegro/Naspers, marcand un pas major inainte catre dezvoltare regionala.

Si in present, Microsoft se bazeaza pe calitatea antivirsulul RAV, pentru securizarea si protejarea calculatoarelor personale.

Despre realizarile sale, Radu declara “Imi place extraordinar de mult ceea ce fac – imi place sa fiu antreprenor, imi place sa am idei noi pe care sa le pun in practica sau macar sa incerc, imi place sa impartasesc din ideile mele celorlalti chiar daca sunt bune sau rele, imi place sa incurajez spiritul antreprenorial mai ales in randul celor tineri, imi place sa impartasesc din experienta mea de pana acum sperand ca astfel pot da inapoi noilor generatii ceea ce viata de antreprenor m-a invatat pe mine in decursul anilor.”, iar despre calitatile de lider : „Liderii in general se cresc si se descopera. Un copil care e seful clasei de cand e mic pana cand ajunge la facultate, e foarte posibil sa fie lider si ca adult. Dar, de asemenea, un lider la maturitate poate ajunge acolo si daca nu e seful clasei. Unii isi descopera calitatile de lider in timpul anilor de scoala, de liceu sau de facultate, isi cultiva singuri aceste calitati dar, de multe ori, cresc cu ajutorul celor din jur, cu mai multa experienta. Asa ajung sa fie lideri. In ambele cazuri cred totusi ca rebuie sa existe si un „sambure” de lider in propriul ADN”




O opinie

Scrie-ţi opinia

E-mail-ul tău este confidenţial.
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 *
 *
 *